КултураНаукаОбразование

Традиционно шествие и общо хорово изпълнение на „Върви, народе възродени“ в Плевен за 24 май

Празнично шествие, Алея на книгата и общо хорово изпълнение на химна „Върви, народе възродени!“ са част от събитията в Плевен, с които ще бъде отбелязан 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Програмата за празничния ден бе оповестена днес по време на заседанието на кмета Георг Спартански с ръководители на отдели и дирекции в общинската администрация, на което присъстваха журналисти, информира БТА.

Шествието от ученици, учители, културни дейци и граждани ще започне в 10:30 часа от площад „Стефан Стамболов“. То ще премине през централната градска част и ще спре на паметника на светите братя Кирил и Методий, който се намира на едноименната улица в Плевен. Там от 11:00 часа ще се проведе тържествен ритуал. След полагането на венци и цветя пред сградата на Областна администрация ще прозвучи общо изпълнение на хорове и музикални школи от града на „Върви, народе възродени!“.

В празничния ден по традиция в пространството до Военния клуб ще бъде подредена Алея на книгата. От 12:00 часа пред Центъра за работа с деца Деян Павлов – Джими ще покаже своето представление „Школото“.

Изявени учители и ученици, дейци на културата ще бъдат отличени от кмета по повод 24 май. 

Подобни новини

Back to top button