ОбществоПраво

123 кг канабис в камион с месо задържаха митнически служители

Днес, 22.05.2023 г., по искане на Окръжна прокуратура – Видин съдът взе мярка за неотклонение спрямо Я.К., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 2, предл. 2 от НК.
На 19.05.2023г. при проведена съвместна операция на Агенция „Митници“ и ГДБОП – МВР в района на ГКПП Видин – Дунав мост 2, при влизане в Р. България от Р. Румъния е извършена щателна митническа проверка на товарен автомобил с българска регистрация, управляван от турски гражданин.
В резултат на проверката в автомобила, между палетите със стока – месо, са открити зеблени чанти и черни сакове, съдържащи вакуумирани полиетиленови пакети със зеленикаво-кафява тревиста маса. Извършеният полеви наркотест е реагирал положително на канабис. Общото тегло на предмета на престъплението е 123 килограма.
Водачът на превозното средство – турският гражданин Я.К., е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпно деяние.
За пренасяне през границата на страната на високорискови наркотични вещества законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от десет до петнадесет години и глоба от сто хиляди до двеста хиляди лева.
Разследването на митнически дознател от ТД Митница Русе продължава под надзора на прокуратурата.

Подобни новини

Back to top button