Водещи новиниОбразованиеОбщество

Медицинският университет в Плевен ще посрещне 50-ата си годишнина с обновена визия

Медицинският университет в Плевен ще посрещне 50-ата си годишнина с обновена визия чрез изграждане на голям аудиториум, ограда на Ректората и цялостно благоустрояване на двора.

С тържествена церемония на 22 май следобед беше дадено началото на строителните дейности. Тя се състоя в присъствието на двама от бившите ректори на университета – акад. Григор Горчев и проф. Славчо Томов. Сред гостите на събитието бяха областният управител Иван Петков и кметът на Община Плевен Георг Спартански.  

Една дългогодишна наша мечта за облагородяване на района около университета днес е на път да стане факт, каза ректорът на висшето училище проф. д-р Добромир Димитров. 

Кметът Спартански поздрави ръководството на Медицинския университет и подчерта неговата важна роля в развитието на града. „Когато има хора, които генерират идеи, живеят с мисълта за развитие на университета, това очевидно тласка развитието на науката и на висшето образование в Плевен на едно много по-високо ниво“, каза той. 

Свещници отслужиха водосвет за здраве и успех на начинанието.

Проектът за благоустрояване на двора пред Ректората на висшето училище включва изграждане на ограда, цялостно ново озеленяване със запазване на наличните дървета, изграждане на каскада, помпено помещение и поливна система, алеи и пейки. Цялостната визия на облагороденото пространство пред Ректората ще кореспондира с озеленената площ пред Факултет „Фармация“. Избраният с тръжна процедура изпълнител на проекта ще го реализира за срок от една година.

БТА

Снимка: стоп кадър Medical TV

Подобни новини

Back to top button