ОбществоОбщинска и държавна администрацияПроблеми

С бусове изхвърлят лекарства с изтекъл срок насред Плевен. Кметът с апел за внимание и подаване на информация за извършителите

В личния си профил във Фейсбук кметът на Плевен, Георг Спартански е публикувал информация и снимки от случка, помрачила празничния 24 май.

Ето какво е споделил.

„Днес, в късния следобед, след края на празничните чествания, посветени на Св.св.Кирил и Методий и Деня на славянската писменост и българската наука, образование и култура бях уведомен за много неприятен инцидент. Около 12 часа на улица „Чаталджа“, в близост до зелена площ, на която традиционно играят много деца, бял микробус е изхвърлил огромно количество лекарства с изтекъл срок на годност.

Веднага, след като бях уведомен, отидох на мястото, с отдел Екология и отдел Инспекторат към община Плевен и с помощта на фирма „Чистота“ организирахме събирането и извозването на тези лекарства, между които имаше такива за сърце, против високо кръвно налягане, против грип, антидепресанти… Подчертавам – С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ!!!

От живущи в района граждани разбрах, че деца и възрастни са бъркали в кашоните с лекарствата, взели са неустановено количество и видове лекарства.

НЕ УПОТРЕБЯВАЙТЕ тези лекарства, защото вероятността да се стигне до неприятни последици е голяма, особено за децата!

Полицията и прокуратурата са уведомени, полицаи посетиха мястото, подадох им информацията, която успях да събера до момента, вярвам, че ще си свършат работата.

Събрахме и 2 кашона с документи, които дават насока за евентуалния извършител.

Специално благодаря на четири момчета роми – Детелин, Денис, Радо, Велизар, които без подкана се включиха в събирането на лекарствата и товаренето на отпадъците и много помогнаха за бързото им събиране и почистването на района!

От тях получихме и важна информация, която са прочели във фб, относно изхвърлено голямо количество лекарства и на ул. „Дойран“, наложи се и там да организираме събиране и извозване.

Благодаря ви, момчета!!!

Още веднъж – моля родителите на деца, живеещи в района ул. „Чаталджа“ и ул. „Дойран“, в близост до „Водно стопанство“ – Плевен да бъдат с повишено внимание и да проверят стаите на децата си за евентуално наличие на опаковки с лекарства.

Ще бъда благодарен и за всяка информация относно лицата и автомобила, с който са изхвърлени кашоните с лекарства, която можете да подадете на ел.поща [email protected]“, завършва Спартански.

Подобни новини

Back to top button