БизнесЗемеделие

414 проекта по „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от ПРСР 2014-2020 г. преминават първата оценка

Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) приключи оценката за административно съответствие и допустимост на 523 проектни предложения по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Проектните предложения са подадени чрез ИСУН по процедура чрез подбор № BG06RDNP001-4.015 по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“. По подмярката се финансират инвестиции, насочени към преработка на селскостопански продукти.

От оценените на етап административно съответствие и допустимост 523 проекта, до следващия етап на разглеждане – техническа и финансова оценка, преминават 414 проектни предложения, 92 са проектите, които не преминават на последващ етап, а 17  проектни предложения са оттеглени от кандидатите.

На интернет страницата на ДФ „Земеделие“ е публикуван Списък с проектите, които не преминават на последващ етап – техническа и финансова оценка. ДФ „Земеделие” ще изпрати уведомителни писма за недопускане до техническа и финансова оценка чрез ИСУН на кандидатите, чиито проектни предложения попадат в списъка. В едноседмичен срок след получаването им, кандидатите могат да подадат възраженията си пред изпълнителния директор на ДФЗ-РА чрез ИСУН. След приключване на процедурата по обжалване, за допустимите проектни предложения ще бъде извършена техническа и финансова оценка.

Подобни новини

Back to top button