ОбществоОбщинска и държавна администрацияРелигия

В навечерито на Черешова задушница са окосени трите гробищни парка на Плевен

Приключи първото за годината косене на трева в  Горноплевенските гробища, парк „Чаира” и  гробищата до Стадиона.  Дейностите се възлагат от Община Плевен, в тях са включени и резитба на лески, шипки и други храсти от гробищните паркове. Работата приключи в навечерието на Черешова задушница, която през 2023 г. е на 3 юни.

Разширението на гробищния парк „Чаира” вече е факт, очаква се приемателна комисия, след което с анекс към договора с общинското дружество „Паркстрой” ще бъде възложена поддръжката на района.

Според Наредба № 35 за организация и управление на гробищните паркове и за реда и условията за извършване на погребения на територията на община Плевен, глава трета, чл.14. (3): „Ползвателите на гробните места са длъжни да поставят трайни надгробни знаци, да ги поддържат в добър вид и да полагат системни грижи за гробното място, в т.ч. и по отношение растителността върху гроба”. При невъзможност на близките да поддържат мястото може да се сключи договор с „Паркстрой” ЕООД за осъществяване на дейността.

Подобни новини

Back to top button