Общинска и държавна администрация

Национален младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“ обяви Националното сдружение на общините

По повод 12 октомври – Ден на българската община и местното самоуправление, Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ обяви конкурс за младежи на възраст до 29 г. /включително/ за продуктивна идея, свързана с разрешаването на конкретен проблем в общината.

Ако сте ученик, студент или работите и сте на възраст до 29 години, ето как можете да участвате:

-Опишете един проблем във Вашата община или населено място, чието решаване засяга повече хора и Вие имате добра идея за неговото решаване.

-Изложете своята идея за решаване на проблема /текст, видео, презентация или др./.

-Какви съмишленици бихте привлекли, с какви трудности предполагате, че можете да се сблъскате, какви средства ще са Ви нужни за успешен резултат.

-Не пропускайте: защо е важно решаването на избрания от Вас проблем.

Напишете своите имена, адрес и телефон за връзка. Изпратете своята концепция до 30 юли 2023 г. в електронен формат на e-mail: [email protected]

Жури ще разгледа всички получени предложения, който бъде допуснат до втория етап на конкурса, ще има възможност да представи публично своя проблем и идеята за неговото решаване. Заедно с екип на НСОРБ ще имате възможност да разработите реалистичен план за действие.

В Деня на българската община ще бъдат връчени парични награди на най-добрите предложения за решаване на проблем от компетенциите на общината.

Най-добрите инициативи ще бъдат представени пред новоизбраните кметове и председатели на общински съвети на встъпителния форум за общински мандат 2023 – 2027, организиран от НСОРБ на 11.12.2023 г.

Повече подробности може да прочетете на: https://www.namrb.org/bg/aktualno/nsorb-obyavyava-natsionalen-mladezhki-konkurs-aaz-za-moyata-obshtina-edin-problem-edno-resheniev

Подобни новини

Back to top button