ИсторияКултураНПООбщество

Представят в аванс изложбата „Пътешествие из живите традиции“

На 5 юни, понеделник, от 15:30 часа в Националния пресклуб на БТА в Плевен ще се проведе пресконференция по повод откриването на изложба „Пътешествие из живите традиции“.

Изложбата ще бъде експонирана същия ден в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ по случай 20 години от Конвенцията на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство.

Тя представя в 18 фото пана живите наследства на държавите членки на Регионален Център София – ЮНЕСКО: Азербайджан, Република Албания, Република Армения, Босна и Херцеговина, Република България, Грузия, Република Гърция, Република Кипър, Република Молдова, Република Северна Македония, Румъния, Република Словения, Република Сърбия, Република Турция, Украйна, Република Хърватия и Черна гора.

Участие в пресконференцията ще вземат директорът на Регионален военноисторически музей – Плевен д-р Володя Попов, изпълнителният директор на Регионален Център София – ЮНЕСКО Ирена Тодорова и Христо Таслаков от Фондация „Отворена длан“. Те ще разкажат пред медиите за важността на изложбата „Пътешествие из живите традиции“, както и за целите и мисията на Конвенцията на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство 2003-2023. Ще бъдат представени и възможностите за бъдещо сътрудничество и съвместни проекти между Регионалния Център на ЮНЕСКО и културната общественост в град Плевен. 

Подобни новини

Back to top button