БизнесПазар на трудаПроизводство

ЛЕОНИ България беше домакин на еднодневно посещение на младежи от две професионални гимназии в Плевен

Бъдещите зрелостници от Професионална гимназия по механоелектротехника и Професионална гимназия по електроника и химични технологии разгледаха завода, разположен на 30 000 кв. м. Те се запознаха с основните стъпки в производството на кабелни инсталации в автомобилостроенето.  Интерес провокира разказът на домакините за процесите по подготовка, рязане, асемблиране и тестване на вече готовия продукт. „Невидима, но много важна част от бъдещия автомобил, всяка инсталация, която изработваме тук, има значение за комфорта и безопасността на шофирането му“, споделиха от завода.

Почти пет години след откриването си ЛЕОНИ България днес е сред най-големите индустриални работодатели в Северна България. Осигурен е служебен транспорт, който обхваща много населени места в плевенския регион. Изискването за дългогодишен опит тук не е задължително за голяма част от позициите. Компанията предлага встъпително обучение.

Александър, който вече съвместява работата в завода с кандидатстудентска подготовка, коментира: „Опитът тук ме среща с истински задачи от практиката. Не само мога да бъда полезен, но и да уча непрекъснато нови неща.“

Подобни новини

Back to top button