ЗдравеОбществоСемейство

Първото бебе в „Мама и аз“ Плевен е с име на победител

Виктория е първото бебе в новата клиника за майчино и детско здраве „Мама и аз“ Плевен. Малката госпожица се роди с тегло 3200 г и е висока 48 см. Плановото раждане чрез Цезарово сечение е извършено преди дни от екипа на доц. Йордан Попов, Д-р Мажед Алкара, д-р Никол Горанова и операционна акушерка Лиляна Гърбова.

„Благодарни сме на „Мама и аз“, на доц. Попов и на целия екип на Клиниката по акушерство и гинекология, който направи това щастие възможно за нашето семейство. Вики дойде на бял свят с името си на победител. Благодарим и на д-р Андрей Христов и екипа на Отделението по неонатология за грижите и вниманието. Изключително сме благодарни и на нашия анестезиолог – реаниматор д-р Владислав Генов, началник на отделението по Анестезиология и интензивно лечение“, споделя днес щастливата майка Ралица. Тя, бебето и развълнуваният татко Емил се чувстват отлично. Вики вече си е вкъщи, храни се добре, излиза на разходки и радва с усмивките си цялата фамилия. Малката госпожица получи и подарък от болницата – първата си професионална фотосесия.

Новата клиника „Мама и аз“ в Плевен отвори врати с пълен капацитет точно в Деня на детето – 1 юни 2023 г. Клиниката е част от високотехнологичния болничен комплекс „Сърце и мозък“ и от началото до днес в нея са родени 14 здрави бебета, тези дни от екипа очакват и появата на бял свят на първата двойка близнаци.

Подобни новини

Back to top button