АрмияВодещи новиниОбщество

Сдружение „Артилерия“ награди военнослужещите, спасили майка и дете в Долна Митрополия

Плевенското сдружение „Артилерия – генерал Владимир Вазов“ удостои с приз „Доблест“ двамата военнослужещи, които на 31.05.2023 год. спасиха живота на майка и дете, пропаднали в стара канализационна шахта.

Награждаването се състоя на 7 юни в 12-та авиационна база – Долна Митрополия. Ефрейтор Данаил Петров и редник Веселин Вълчев са военнослужещи от военно формирование 32040 – Крумово, а в момента се обучават в курс за придобиване на военна квалификация „Младши сержант – първи модул“.

В словото си пред общия строй на специализантите председателят на Управителния съвет на сдружение „Артилерия“ – подполковник о.з. инж. Радослав Георгиев каза: „Традиция е нашето сдружение да отличава с приз „Доблест“ цивилни граждани и военнослужещи, които са извършили доблестна постъпка за спасен човешки живот, помогнали в беда или реагирали в критична ситуация. Призът има три степени, като първата степен е за спасен човешки живот. След като научихме за инцидента, в който тези двама военнослужещи са оказали животоспасяваща помощ, на заседание на управителния съвет бе взето решение да ги наградим с приз „Доблест – 1-ва степен спасен човешки живот“. Със своята постъпка те са доказали, че са достойни, смели и доблестни мъже. За нас е голяма чест да им връчим наградата.“ Подп. о.з. Радослав Георгиев и полк. о.з. инж. Валери Димитров – член на управителния съвет на сдружение „Артилерия“ връчиха на ефрейтор Петров и редник Вълчев грамота и снимка на символа на гр. Плевен – параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“.

Подобни новини

Back to top button