ОбществоПолиция

Непълнолетни и млади плевенчани засечени с дрога

Продължават всекидневните акции на служителите от областната дирекция на МВР – Плевен за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. Вчера, минути след 8.00 часа, в района на бул. „Хр. Ботев“, полицейски екип предприел обиск на непълнолетен, известен на органите на реда. Виждайки униформените, той хвърлил на земята бурканче със суха, кафява, раздробена тревиста маса, по думите му – чай за пушене. Непълнолетният е отведен в полицейското управление, на място е извършен оглед, работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

При извършено претърсване на жилище в ж.к. „Дружба“ и обиск на обитателя полицаи иззели полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество. 22-годишният е задържан за срок до 24 часа, срещу него е образувано бързо производство.

Негов връстник също попаднал в полицейския арест, след като бил засечен в квартала и при проверка у него бил открит метамфетамин. За притежание на дизайнерски чай е задържан и 17-годишен плевенчанин, регистриран в полицията за криминални прояви.

Подобни новини

Back to top button