ИзкуствоКултура

Нови награди за „Колорит“ – от Нова Загора

Журито на 25-ата Международна младежка изложба „NOVA ZAGORA 2023” е оценило високо представянето на арт школа „Колорит“, като е присъдило  най-високото отличие на конкурса „Почетна  награда за художествена творба“ на седем малки художници. Това са Анна Симеонова – 7г., Естел Чапарова – 6г., Гергана Росенова – 5г., Даяна Георгиева – 8г., Йоана Спасова – 9г., Нина Енчева – 12г. и София Крачунова – 6г.

На арт школа „Колорит“ е присъден Диплом за колекция, а на ръководителя на школата Майя Ананиева – Диплом за преподавател. В това издание на конкурса са взели участие и са се състезавали 3 027 художествени творби на деца и младежи от 32 страни. По регламент всяка една школа има право да представи в колекция  си само 15 творби. Майя Ананиева е подбрала  и представила в колекцията на „Колорит“ творби, изпълнени в различни техники и материали, с различни сюжети, което е способствало за ярко, богато и впечатляващо представяне.

Международната изложба е експонирана в изложбените зали на художествена галерия „Руси Карабиберов“ в град Нова Загора. Организатори на международния форум са Сдружение „Нова Загора“ и Студио за изобразителни изкуства „Дъга“.

Подобни новини

Back to top button