ОбществоПолицияСтраната

Митнически служители задържаха недеклариран текстил и парфюми в района на ГКПП Дунав мост – Русе

Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха недекларирани 9388 текстилни изделия и парфюми, част от които с лого на известни марки, при проверка на автобус в района на ГКПП Дунав мост – Русе.
Автобусът с турска регистрация е пътувал от Турция за Румъния. На 07.06.2023 г. е отклонен в района на ГКПП Дунав мост – Русе за щателна митническа проверка. В полиетиленови чанти, собственост от шофьора на автобуса – турски гражданин, са открити недекларирани 8400 ципа, 265 блузи и 81 парфюма. Открити са и 379 шапки с лога на известни марки. „Маркови“ стоки са намерени и в личния багаж на един от пътниците, който пренасял 263 блузи, носещи знаци на регистрирани търговски марки.
За откритите стоки не са представени документи, а собствениците им обяснили, че са ги взели от Турция и ги пренасят за Румъния с цел продажба. Стоките са задържани. Съставени са актове за установеното административно нарушение. По случаите са уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.
Междувременно, при друга проверка в първите минути на 12.06.2023 г., митническите служители откриват 387 рула с общо над 13 000 метра ластична лента с надписи на две марки за луксозно мъжко облекло. Стоките са открити в автобус, пътуващ от Турция към Украйна. Контрабандните рула били част от багажа на шофьора, който не успял да представи документи за въвеждането им на територията на Европейския съюз. По случая е съставен акт по Закона за митниците.

Подобни новини

Back to top button