ЛичностиСветски новини

На 16 юни показват в Плевен филма за Кристиан Таков

Документалният филм „Моралът е доброто“ ще има своята единствена прожекция в Плевен на 16 юни от 18:30 ч. в кино Cineland Плевен. Предвидена е и среща с режисьора Веселин Диманов, който направи своя дебют именно с този филм.

„Моралът е доброто“ е най-гледаният български документален филм в киносалоните от 89-а година насам. Това е разказ за живота и дейността на известния юрист, интелектуалец и общественик доц. д-р Кристиан Таков. Филмът обхваща всички важни етапи от развитието му като личност и непознати за публиката моменти от неговия живот, датиращи от най-ранната му детска възраст. 

С пет номинации и награда “Васил Гендов” 2023 за най-добър дебют на документален филм, прожектиран в над 70 града в България и чужбина и най-гледаният филм в Дом на киното за 2022 г. 

Билетите са в продажба на място в кино „Синеленд“ Плевен и онлайн:
https://shorturl.at/ikqK0

Във филма са представени множество старателно издирени и непубликувани досега архивни кадри и документи, както и поредица интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на доц. Таков. Събрани заедно, те изграждат последователно образа на известния юрист, интелектуалец и общественик и отварят врата към неговия свят. А в този свят думи като истина, справедливост, морал и доброта се доказват всеки ден и с всеки житейски избор, който прави Кристиан.
Това е филм-послание за един необикновен човек, дошъл в нашия свят с мисия.

Снимка: Фейсбук

Подобни новини

Back to top button