БизнесСтранатаТранспорт

БДЖ осигурява пътуването на участниците в Национален детски конкурс „Искри 2023”

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД за поредна година осигурява безплатното пътуване на децата, участници в организирания от Българското национално радио Национален радиоконкурс за детско литературно творчество „Искри 2023”. 40-ото юбилейно издание на конкурса ще се проведе на 17-и и 18-и юни в София и отново ще събере талантливи деца от цяла България, които ще получат своето заслужено време в националния ефир.

С влак до столицата ще пътуват девет от отличените деца, които живеят в градовете Бургас, Велико Търново, Казанлък и Сливен. Националният железопътен превозвач ще се погрижи и за прибирането на младите творци по родните им места в деня след приключването на юбилейното издание на конкурса.

БДЖ традиционно подкрепя инициативата на Българското национално радио, чрез която се дава възможност за приобщаването на децата към културните ценности и тяхното съхраняване.

***

Националният радиоконкурс за детско литературно творчество „Искри” е най-старият  конкурс у нас за деца до 17-годишна възраст. Всяка година през него преминават творби на над 300 деца, не само от България, а и на българчета, живеещи извън пределите на страната (Молдова, Украйна, Бесарабия, Западните покрайнини, Германия, Австрия, САЩ). Конкурсът не фиксира определена тема и дава пълна свобода на участниците. Допускат се всички възможни жанрове, в които творят децата – от стихове, приказки и гатанки до новели, повести, пътеписи и пиеси.

Подобни новини

Back to top button