ОбществоПраво

Задържане под стража постанови прокурор за мъж, набирал жени за проституция в чужбина

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Г.С., на 37 г.

Същият е привлечен в качеството на обвиняем за извършени седем престъпления по раздел IX от наказателния кодекс – „Трафик на хора“.

В хода на разследването по делото наблюдаващият прокурор е преценил, че са събрани достатъчно доказателства, за това, че на различни дати през периода от януари до ноември на 2020 г., в Република Франция, при условията на опасен рецидив, чрез въвеждане в заблуждение набирал, транспортирал като превел през границата на страната отделни лица от женски пол, с цел да бъдат използвани за развратни действия и просия, независимо от съгласието им. Също така е използвал лица, пострадали от трафик на хора, за развратни действия и просия. Едно от престъпленията при които е набирал, транспортирал  и извел през границата на страната  и приел отделно лице от женски пол, с цел да бъде използвано за развратни действия и просия, независимо от съгласието ѝ, е извършено в съучастие с друго лице.

Пострадалите лица са жени от градовете Плевен, Сливен и Варна. 

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура-Плевен обвиняемият е задържани за срок до 72 часа, в който срок е внесено искане в РС-Плевен да му бъде определена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията от страна на обвиняемия, както и че е налице реална опасност той да извършат престъпление или да се укрие, поради което постановил спрямо него постоянна мярка „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на жалба и протест.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура-Плевен и се провежда от следовател при ОСлО ОП Плевен.

Подобни новини

Back to top button