БизнесСтранатаТранспорт

От 19 до 23 юни през нощта ще се ограничава движението в тръбата за Варна на тунел „Витиня“

През нощта от днес – 19 юни, до 23 юни /петък/, ще се ограничава движението в тръбата за Варна на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“. За да не се затруднява пътуването през деня през нощта ще се ремонтира пожаро-известителната система на съоръжението. От няколко пожара с автомобили са унищожени елементи от системата и за да се възстановят трябва да се спре трафикът за Варна.

При извършване на ремонтните дейности от 21 ч. до 6 ч. трафикът в посока Варна ще се пренасочва от 30-ти км на АМ „Хемус“ при пътна връзка „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и при 47-ми км – пътен възел „Ботевград“, автомобилите ще  продължават движението по автомагистралата.

Ограничаването на трафика ще е в четири поредни нощи:

  • от 21 ч. на 19 юни /понеделник/ до 6 ч. на 20 юни /вторник/;
  • от 21 ч. на 20 юни /вторник/ до 6 ч. на 21 юни /сряда/;
  • от 21 ч. на 21 юни /сряда/ до 6 ч. на 22 юни /четвъртък/;
  • от 21 ч. на 22 юни /четвъртък/ до 6 ч. на 23 юни /петък/.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по автомагистралата. Апелът към водачите е да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.

Подобни новини

Back to top button