АрмияОбщество

Отлични резултати на изпита по летателна подготовка показаха курсантите от випуск „Васил Левски“

Випускниците курсанти – старши сержанти от специализация „Летец-пилот“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ защитиха на държавния изпит по „Летателна подготовка“ знанията и уменията си по пилотиране.

Изпитът се състоя в 12 Авиационна база, където пилотите проведоха и летателния си стаж, в присъствието на членовете на държавната изпитна комисия с председател бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на ВВВУ „Георги Бенковски“, полковник Петър Банков- командир на 12 Авиационна база и инструкторите – ментори от базата. Със самолет „Pilatus” РС-9М  випускниците изпълниха задачи от прост пилотаж и полет по кръга на средна височина от 5 хиляди до 13 хиляди фута, в рамките на около 40 минути.

Атмосферните условия позволиха изпитът да завърши за един ден.

А оценките им са отлични.

Бригаден генерал Радойски поздрави младите си колеги с високия изпитен резултат и с пожелания да затвърдят постигнатото и на следващите държавни изпити.

Началникът на ВВВУ обсъди с инструкторския и инженерно-технически състав, ангажиран с летателния стаж на курсантите, проблемите и възможностите за повишаване  ефективността му в бъдеще.

С държавния изпит по „Летателна подготовка“ започна държавната изпитна сесия  на курсантите и студентите от „72-ри Випуск „Васил Левски“.

Подобни новини

Back to top button