ИзкуствоКултураОбщинска и държавна администрация

Плевен ще е домакин на международен пленер по живопис през септември

От 1 до 7 септември 2023 г. в Плевен ще се проведе  Международен пленер по живопис, организиран от Община Плевен. Съгласно Статута на културното събитие участие в него ще вземат общо десет художници, четирима от които – от Представителството на СБХ – Плевен, а двама – от чуждестранни общини, побратимени с Плевен. Покани са изпратени до кметовете на Браила, Румъния, и Битоля, Република Северна Македония.

Кандидатстването за участие става по електронен път (E-mail: [email protected]) или на хартиен носител, внесен в Центъра за административно обслужване на граждани /5800 Плевен, пл. „Възраждане” № 4/.

Кандидатите трябва да представят формуляр за участие /по образец/; творческа биография; 5 броя снимки на авторски картини.

Жури от 5-има експерти, назначено със заповед на Кмета на Община Плевен, ще извърши селекцията на кандидатите. В състава на журито влизат: 3 художници  от Представителството на СБХ – Плевен, 1 представител на СБХ  и 1 представител на Община Плевен.

Участниците ще рисуват две картини, първата – срещу хонорар, втората ще остане като дарение във фонда на ХГ „Илия Бешков”. Пленерът ще завърши с откриването на Обща изложба на 7 септември.

Документи за кандидатстване ще се приемат до 17 юли, а за журиране – до 21 юли. Участниците ще бъдат обявени до 25 юли.

Подобни новини

Back to top button