Бедствия и аварииОбществоПолиция

Много работа е създал пороят на пожарникарите в Плевенско

В Плевенска област ожарникари евакуираха хора и животни, отводняваха избени помещения и отстраняваха паднали дървета след пороя вчера. През изминалото денонощие в региона падна интензивен дъжд, който мобилизира екипите на РДПБЗН – Плевен. Получени са множество сигнали за наводнени обществени и жилищни сгради, завирявания по пътища, паднали дървета на пътните платна. Около 18 часа в ж.к „Дружба“ служители от регионалната служба в областния град са извадили коте, паднало в шахта. На територията на Червен бряг екипи са участвали в технически помощи при отводняване на дворове и мазета на обитаеми къщи в село Лепица. В Никополска община екип на пожарната е отстранил паднало дърво от пътното платно на края на село Евлогиево. Около 21:30 часа спасители от РС ПБЗН – Левски са евакуирали граждани от наводнени МПС в село Стежерово. На четирима е оказана помощ. В землището на Кнежа са разчистени паднали дървета на второстепен път Кнежа – Бяла Слатина и на пътя за село Селановци.

Не са допуснати инциденти с пострадали хора, а материалните щети са ограничени до очакваните при такъв вид бедствия. Към момента обстановката в областта е нормализирана, движението на моторни превозни средства навсякъде е възстановено, няма критични участъци. Аварийни екипи извършват обходи на местата, за да наблюдават състоянието на реките и язовирите в района.
Реките, преминаващи през територията на област Плевен са в коритата си и имат достатъчно обем за поемане на висока вълна. Не се очаква опасност от наводнения.

Подобни новини

Back to top button