ОбществоПраво

Адвокатите на подсъдим за нападение с нож пред дискотека в Плевен не се явиха на делото

На 03.07.2023 година, бе насрочено за разглеждане от състав на Плевенски окръжен съд наказателно дело №88/2023 година, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу В.К.К., на 43 години, от град Плевен, обвинен в това, че

1. На 21.08.2022 година, в град Плевен, след спречкване пред дискотека в центъра на града, опитал умишлено да умъртви Т.Р.К., като му нанесъл удар с нож, който причинил прободно-порезно нараняване на гърдите вляво. Поради навременното и правилно лечение, не е имало реална опасност за живота на лицето, но тя е била потенциално възможна, което е наложило оперативно лечение – престъпление по чл.115, вр. чл.18, ал.1 от НК.

2. На същата дата, при същото спречкване, причинил на друго лице средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на долната челюст – престъпление по чл.129, ал.1, вр. ал.2, пр.6 от НК.

За съдебното заседание не са се явили защитниците на подсъдимия без представяне на доказателства за уважителни причини за отсъствието си, информират от Окръжния съд. Поради това не е даден ход на делото и е насрочено ново съдебно заседание, което ще се проведе на 13.09.2023 година.

Подобни новини

Back to top button