ОбществоПолиция

Служители от ОД на МВР са наградени за професионалния си празник

На 5 юли служителите на МВР отбелязват своя професионален празник и 144-та годишнина от създаването на институцията.
В далечната 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за създаване на МВР и назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет. МВР е създадено като защитник на новата българска държавност и гарант за сигурността и спокойствието на българите.
За професионалния празник на МВР с „Обявяване на благодарност“ от главния секретар на МВР е награден един служител от ОДМВР – Плевен, с „Писмена похвала“ от министъра на вътрешните работи са наградени трима служители от дирекцията, с „Писмена похвала“ от главния секретар на МВР са отличени трима служители от ОДМВР – Плевен, а „Писмена похвала“ от директора на ОДМВР – Плевен са получили 169 служители.
Наградени от РДПБЗН – Плевен са 10 служители, от които четирима служители от министъра на вътрешните работи, трима служители от заместник министъра на вътрешните работи, един от главен секретар на министерство на вътрешните работи и двама от директора на РДПБЗН – Плевен.

Подобни новини

Back to top button