БизнесУслуги

Близо 36 000 души са посетили салона за обслужване в НАП Плевен през първата половина на 2023-а

Близо 36 000 данъкоплатци са посетили офис на НАП Плевен през първата половина на 2023 година.

Над 15 000 от тях са подали данъчни и осигурителни декларации, уведомления за трудови договори или са платили публичните си задължения чрез ПОС терминал. Средно 7  минути са били необходими за обслужването на един клиент, в което се включва и времето за изчакване.

От началото на януари до края на юни 2023 г. служителите от приходната агенция са издали близо 3 700 персонални идентификационни кода (ПИК).  

Общо 60 са услугите, които се ползват с ПИК, като сред тях са: подаване на данъчни и осигурителни декларации, справки за задълженията с възможност за плащане, включително и за местни данъци и такси, справки за изплатени доходи, за осигурителен доход, за извършени плащания и погасени с тях задължения, актуално състояние на трудови договори, подаване на заявления, получаване на удостоверения и други.

С ПИК, издаден от НАП, могат да се ползват не само е-услугите на Агенцията, а и тези, предоставяни от други администрации, сред които НОИ, Националната здравноосигурителна каса, Агенция по заетостта, Агенция по вписванията, Министерство на земеделието, 70 общини и други, посочват от офиса в Плевен.

Подобни новини

Back to top button