ЗдравеОбществоОбщинска и държавна администрация

Община Левски ще бъде домакин на Конференция на тема здравеопазване

Водещите специалисти, участващи във форума, и техни екипи ще извършат безплатни медицински прегледи в същия ден, 7 юли, в „МБАЛ – Левски“ ЕООД

На 7 юли /петък/ от 12:00 ч в лилавия салон на Община Левски ще се проведе мащабното събитие на тема „Регионално и национално здравеопазване – приоритети и предизвикателства”. Проблемите на общинското здравеопазване и общинските болници ще бъдат обсъждани с участието на водещи специалисти, лекари от различни специалности:проф. Генчо Начев – кардио и съдова хирургия и екип от болница „Св. Екатерина“, проф. Атанас Щерев – гинеколог и специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев“, проф. д-р Радослав Гайдарски – хирург, Проф. д-р Тома Пожарлиев – хирург от болница, ,Доверие“, д-р Георги Кръстев – ортопед от УМБАЛ Каспела, гр. Пловдив, д-р Тихомир Папуров – ортопед, д-р Добрин Папуров – хирург от МЦ „Солигена”, Търговище, проф. д-р Тодор Черкезов, дерматолог и директор на болница МБАЛ, ,Д-р Атанас Дафовски“, Кърджали, д-р Димитър Черкезов – дерматолог в МБАЛ, ,Св. София“.

С подкрепата на Община Левски и Община Сухиндол и в частност г-жа Любка Александрова- кмет на Община Левски и инж. Пламен Чернев- кмет на Община Сухиндол се реализира идеята на сдружение „Клъстер на здравните региони“.

Събитието в Левски е част от инициативите на Община Левски, свързани с подобряване на местните здравни и социални услуги, каза г-жа Александрова. 

Община Левски кани гражданите, които имат интерес, да се включат в дискусията.

Водещите специалисти, водещите лекари от различни специалности и техни екипи ще извършат безплатни медицински прегледи в същия ден, 7 юли, в „МБАЛ – Левски“ ЕООД.

Хора със сериозни здравословни проблеми могат да получат компетентно мнение и преглед, като запишат час на телефон 0878 210 161. Община Левски напомня, че времето на пребиваване на водещите лекари в болницата в Левски е кратко и моли да са обаждат само хора със сериозни здравословни проблеми.

На форума ще бъдат разгледани теми, засягащи българското здравеопазване.

След финалната дискусия и заключителни слова на организаторите ще има пресконференция за медиите в 16.00ч.

 В програмата на събитието :

Непрекъснатото обучението на лекари и сестри.

 Ще се коментират и въпроси свързани с Националния рамков договор и финансиране на здравеопазването.

 Презентации за регионално здравеопазване ще направят представители на РЗИ Плевен и РЗИ Велико Търново.

 На националното и регионално здравеопазване, на проблеми и Национален рамков договор ще се спре проф. д-р Андрей Кехайов.

 Ще бъдат представени и становищата на представители на местната власт.. Предвидена е дискусия и Представяне на Дванадесети международен медицински конгрес на ЮЕМФ от Весела Кехайова и представяне на книги по обществено здраве с автори проф. Петър Николаков и проф. д-р Андрей Кехайов.

Подобни новини

Back to top button