ОбществоПолиция

В жегата зачестиха пожарите

Пожар е възникнал във „Форд“ на 4 юли около 01:10 часа в село Беглеж. Пламъците са погасени от собствениците на автомобила. Оглед на мястото на произшествието е извършен от служители на РДПБЗН – Плевен съвместно с разследващи полицаи от 02 РУ- Плевен. Унищожени са двигателен отсек,  десен фар, предна броня, преден прозорец и арматурно табло. Изясняват се причините за инцидента.

На 4 юли в 22:44 часа се запалил контейнер за сметосъбиране в Плевен на булевард“Георги Кочев“. Пламъците са локализирани и погасено от екип на районната служба в областния град.

За периода от 4 юли до 6 юли сухи треви и нискостеблена растителност за горели в село Подем на улица „Христо Ботев“, в село Асеновци на улица „Пеньо Йончев” и в землището на село Биволаре.

На 5 юли в 21:58 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар на ел. инсталация на бойлер в МБАЛ – Никопол. Причина за инцидента е късо съединение. Унищожена е техника и са опушени стени на 20 кв. метра. Няма пострадали. Пламъците са потушени от екип на РСПБЗН – Никопол.
Късо съединение в хладилник е предизвикало пожар в къща на 5 юли в село Комарево. Сигнал за произшествието е подаден в 20:28 часа.  Изгорели са 100 кв. метра покривна конструкция. Няма пострадали.

Техническа неизправност е причина за пожар в ремарке на товарен автомобил на 5 юли в 14:02 часа. Инцидентът е станал по време на движение на главен път Е 83 в района на Долни Дъбник  в посока София.  Бързата намеса на огнеборци от У ПБЗН – Сторгозия е спасила тежкотоварната машина.

Подобни новини

Back to top button