ОбществоПроблеми

За пеши патрули настоява плевенският кмет заради зачестили вандалски прояви

За зачестяване на вандалските прояви в Плевен сигнализира кметът на Общината Георг Спартански на седмичното оперативно заседание на ръководството на местната администрация. През изминалата нощ почти напълно е унищожена поливната система около Водната каскада – потрошени и захвърлени са струйниците, скъсани са тръби, има човешка намеса и в шахтите, през които минават и кабелите за електрозахранване. „Пораженията не подлежат на ремонт, за жалост, и трябва да се купи ново оборудване. Без поливната система зелените площи и растенията в центъра на града са обречени на изсъхване“, допълни кметът.

Установено е също, че вандали са изтръгнали люлка на детската площадка при Кривите огледала в парк „Кайлъка“, а на масата в беседката и на пода е пален огън. В Градската градина при Артцентъра  буквално е разсечено едно от мраморните столчета при масите за шах, на двата климатика на сградата на самия Арт център са изрязани тръбите, които отвеждат конденза. В резултат на това водата е проникнала в залата, ламинатът е подпухнал, една от стените също трябва да се ремонтира основно.

Кметът на Община Плевен инициира среща с ръководството на МВР във връзка с посегателствата и мерките за защита на обществения ред и общинската публична собственост. „Ще настоявам за усилване на контрола, не само да има моторизирани екипи, но и да се създадат пеши патрули, които да контролират денонощно. В патрулите може да се включат и наши служители. Случаите на вандализъм ескалират, така повече не може да продължава“, беше категоричен Георг Спартански.

Камерите за видеонаблюдение са заснели извършилите  погрома на поливната система около Водната каскада – те са младежи на 15-16 години, каквито са и изтръгналите буквите от паметника „Героите на Дойран”. Записите ще бъдат предадени на ОД на МВР.

Подобни новини

Back to top button