ОбществоОбщинска и държавна администрация

Новият областен управител на област Плевен Виолета Иеремиева и заместникът й Николай Абрашев встъпиха в длъжност

Днес, 17 юли, новият областен управител на област Плевен Виолета Иеремиева и заместникът й Николай Абрашев официално встъпиха в длъжност.

В сградата на местната администрация те бяха посрещнати от главния секретар на Областна администрация Ирена Христова.
Символичното поемане на поста се състоя в кабинета на областния управител, веднага след което Виолета Иеремиева и Николай Абрашев се срещнаха със служителите на местната администрация.
„Поех поста благодарение и на това, че познавам Вас и работата Ви. Убедена съм, че доверието ни е взаимно, това ще се го доказваме отново от днес нататък.“ Така г-жа Иеремиева, която бе посрещната с аплодисменти, се обърна към екипа на администрацията. С по-голяма част от него тя се познава и е работила през миналата година до м. август, в периода когато е била заместник- областен управител в кабинета Петков.
Пред екипа на Областна администрация Плевен г-жа Иеремиева представи официално своя заместник Николай Абрашев.
„Да помагаме на областния град и на всички общини от Област Плевен“ – на това ще са подчинени приоритетите в работата на новото ръководство на Областна администрация Плевен, акцентираха новият губернатор и заместникът му при срещата с екипа на администрацията.
По-късно областният управител Виолета Иеремиева осъществи индивидуални срещи с всеки служител от екипа на администрацията.
С решение от 13 юни Министерски съвет назначи първите шестима областни управители. Освен в Плевен нови областни управители са назначени за София град, Пловдив, Ловеч, Добрич и Силистра. Изборът на новите представители на държавата в тези региони е с консенсус между двете парламентарни групи, които подкрепят правителството.

Виолета Георгиева Иеремиева е била заместник-областен управител на област Плевен в периода януари – август 2022 г. Дълги години е работила в частния сектор. Завършила е „Българска филология“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Като човек с увреждания е посветила 30 години на решаването на проблемите на хората в неравностойно положение. Г-жа Иеремиева даде дума да е открит честен и човечен областен управител за всички жители на областта.

Николай Емилов Абрашев е на 31 години, от известната плевенска фамилия на адвокати и професори. Възпитаник е на Европейско висше училище по икономика и мениджъмънт в София със специалност „Икономика и бизнес администрация“. Има магистратура по „Мениджмънт“ от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, Свищов. В последните 8 години и половина е работил в Община Плевен, където е бил медиатор, отговарял е за младежките дейности – програми и заетост. Подпомагал е редица спортни инициативи в областния град. Каузата, за която работи, е „Да задържим младите хора в Плевен“.

Подобни новини

Back to top button