ИзкуствоИсторияКултура

В град Левски деца рисуваха Апостола на Свободата

На 17-ти юли, деца рисуваха Апостола на Свободата в арт-работилница, която стимулира творческата активност на децата в парковата зона до Община Левски. Открита беше и фотоизложба „Децата на земята”.

Силвия Антонова от екипа на фондацяи „СОНИК СТАРТ“ обяви, че по повод празника на град Левски, когато се отбелязват 186 години от рождението на Васил Левски и 15 години СОНИК СТАРТ, са решили да подарят на децата и жителите на града вълнуващо преживяване, с рисуването на портрет на Апостола за да го почувстват по-близък. Те ще творят и с глина и ще оцветяват фигурки.

Портретът на Левски е на No Name – човек без име,  подел кампания „Бъдеще за миналото” с цветни портрети на велики българи, портрети, които са по-близки до съвременното светоусещане на младите хора. Пет комплекта за оцветяване –  рисуване по номера са подарени на деца, участвали в конкурси на СОНИК СТАРТ, каза още Силвия Антонова.

Фотоизложбата „Децата на земята“ представя разнообразни творби, създадени от изявени и млади таланти, които изразяват своята връзка с природата и хуманните  ценности. Тя може да бъде разгледана на 18 и 19 юли в салона на Народното читалище „Георги Парцалев- 1901“.

Йоана Димова от град Левски  е отличена и ще бъде специално наградена от СОНИК СТАРТ за фото- творбата си.

Същата вечер в Летния театър при НЧ „Георги Парцалев-1901” се състоя концертът-спектакъл „Обич и песен“ с участието на Росица Кирилова, Ева Найденова, Мими Иванова, Тони Димитрова, Братя Аргирови.

Подобни новини

Back to top button