ОбществоПраво

Делото за убийство с бухалка край Кнежа беше отложено заради нередовно призовани свидетели

На 18.07.2023 година, състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №373/2022 година, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу двама подсъдими с инициали К.П.Г. и А.О.Ш. – двамата от град Бяла Слатина, обвинени в това, че

На 29.11.2021 година, в землището на град Кнежа, умишлено умъртвили В.Ю.К. на 17 години – престъпление по чл.115, вр. чл.20, ал.2 от НК. Двамата обвиняеми пребили до смърт с бухалка пострадалото лице и направили опит да укрият тялото му, като го заровят на сметище край град Бяла Слатина.

На подсъдимия К.П.Г. е повдигнато обвинение и за придобиване и притежание на високорискови наркотични вещества – марихуана и метамфетамин – престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

Днес са били разпитани четиримата явили се свидетели. Двама от свидетелите, които е трябвало да се явяват днес, са били нередовно призовани и не са се явили в съдебната зала. Поради това се е наложило отлагане на делото, за да може да бъдат призовани за разпит отново. Следващото съдебно заседание е насрочено за 21.09.2023 година.

Подобни новини

Back to top button