ОбществоОбщинска и държавна администрацияПроблеми

Областният управител Виолета Иеремиева проведе работна среща с директора на пожарната

Днес, 21 юли, Областният управител Виолета Иеремиева проведе работна среща с комисар Станислав Атанасов – директор на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, който представи работата и проблемите на регионално ниво.

126 са произшествията на територията на област Плевен от началото на този месец към днешна дата, регистрирани на тел. 112. Това е с 50% по-малко в сравнение със същия период на миналата година, когато броят им е бил 250, информира комисар Атанасов. По време на срещата с областния управител той уточни, че това прави средно между 10 и 13 произшествия на денонощие за цялата област Плевен, като преобладаващи са пожарите, предизвикани от човешка дейност.

В общините Пордим, Искър и Долни Дъбник за посочения период не е имало произшествия.

Броят на годишните произшествия в област Плевен е достигал между 1000 – 2000. В структурата на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са 7 районни служби и два участъка, като единият е новосъздаден – от м. ноември миналата година в ж. к. „Сторгозия“. Комисар Атанасов отправи специална покана към г-жа Иеремиева да посети новия участък, който е плод на почти петгодишни усилия и работа. 95% от ремонтно-строителните дейности са завършени. Очаква се акт 16, а до края на годината – официално откриване.

Комисар Атанасов запозна още г-жа Иеремиева със сериозен и нерешим за момента проблем. Става дума за сградата на пожарната служба в Левски, която е от 50-те години на миналия век, преустроявана е и към момента по никакъв  не отговаря на съвременните нужди. Имотът е без акт за държавна собственост. За да се изготви съвременен проект, отговарящ на настоящите потребности, документът е необходим. Г-жа Иеремиева поиска детайлно да се запознае с проблема и се ангажира за неговото решаване.

Подобни новини

Back to top button