ОбществоПолиция

Апелативният съд остави под стража виновника за ПТП с три жертви до Ралево

След проведено открито съдебно заседание на 31.01.2023 г. по ВЧНД 225/2023 г., състав на Апелативен съд – Велико Търново потвърди определение на Окръжен съд – Плевен, с което по отношение на Г. В. Т. (р.1992г.) от с. Тръстеник е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Същият е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Русе за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3, предл. 1, предл. 5 и предл. 7, б. „б“, вр. с ал. 1, б „в“, вр. с чл. 342 ал. 1 от НК (Причиняване на смърт по непредпазливост, в следствие на ПТП, без водачът да е имал необходимата правоспособност, в пияно състояние, като в резултат на произшествието е настъпила смъртта на повече от едно лице)

Защитникът на обвиняемия е обжалвал определението на Окръжен съд – Плевен, постановено по ЧНД 686/2023 г., с което по отношение на него взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, като с жалбата се иска налагане на по-лека мярка „домашен арест“. Същото е поддържано от защитника и в открито съдебно заседание. Представителят на Апелативна прокуратура – Велико Търново в съдебно заседание поиска от съда определението на ОС-Плевен да бъде потвърдено като правилно и законосъобразно.

Съставът на Апелативен съд – Велико Търново остави без уважение жалбата на защитника на обвиняемия Г. В. Т. като неоснователна, като намира, че са налице и трите предпоставки по чл. 63, ал. 1 от НПК за взимане на най-тежката мярка „задържане под стража“ – обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен, както и наличие на опасност същият да се укрие и/или да извърши  престъпление.           Определението на Апелативен съд – Велико Търново е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подобни новини

Back to top button