НПООбществоСтраната

За втора година Minority Rights Group International предоставя грантове на малки организации

Целта на проекта MARIO – Minorities, Accountability, Rights, Independence, Organisational development, е да изгради подкрепяща среда за малки местни граждански организации, ангажирани в популяризирането и защитата на ценностите на ЕС в България, Полша, Словакия, Унгария, Хърватия, Латвия, Чехия, Естония, Литва, Румъния и Словения.

Можете да видите организациите бенефициенти за 2023 г. тук: Database – Minority Rights Group.

Размерът на финансирането и тази година остава 15 000 евро. Като освен грант всяка от организациите ще получи възможности за обучения и повишаване на капацитета, благодарение на Minority Rights Group International, както и на другия партньор в проекта – PILnet. Заложени са още национални срещи на бенефициентите по проекта, както и трансгранични партньорски срещи на организации от различните държави.

Повече информация за дейностите, които се финансират, и необходимите документи може да откриете тукGrant Application Center – Minority Rights Group. Всичкипроекти трябва да стартират на 1 януари 2024 г. и да бъдат с продължителност 11 месеца.

Краен срок за кандидатстване 18 септември 2023 г.

Непосредствено преди финалния подбор на кандидати, ще бъдат извършени посещения за оценка на организациите, за да се изберат най-подходящите бенефициенти.

При възникване на въпроси, моля обърнете се към Нанси Борисова – лице за връзка с Minority Rights Group International в България [email protected] .

Снимка: Представители на всички организации, които са получили подкрепа по проекта MARIO през 2022 г.

Подобни новини

Back to top button