ОбществоПраво

Публикувани са списъците с допуснатите до изслушване кандидати за съдебни заседатели

На основание чл.68, ал.5 от Закона за съдебната власт, Временната комисия за избор на съдебни заседатели при Окръжен съд – Плевен и Районен съд – Плевен, избрана с решения №1400/29.06.2023 г. и №1401/29.06.2023 г. на Общински съвет – Плевен, публикува СПИСЪЦИТЕ на допуснатите до изслушване кандидати за съдебни заседатели.

Пълният списък на допуснатите до изслушване кандидати за съдебни заседатели за Районен съд – Плевен, може да видите тук: https://obs.pleven.bg/bg/saobshteniya/spisak-na-dopusnatite-do-izslushvane-kandidati-za-sadebni-zasedateli-za-rayonen-sad-plevenbg-1

Пълният списък на допуснатите до изслушване кандидати за съдебни заседатели за Окръжен съд – Плевен, може да видите тук: https://obs.pleven.bg/bg/saobshteniya/spisak-na-dopusnatite-do-izslushvane-kandidati-za-sadebni-zasedateli-za-okrazhen-sad-pleven

Допуснатите до изслушване кандидати за Районен съд – Плевен, са общо 35 /обявените места по процедурата са 99/.

Допуснатите до изслушване кандидати за Окръжен съд – Плевен са 28 /обявените места по процедурата са 75/.

Изслушването и по двете процедури ще се състои на 17 август /четвъртък/ в Конферентната зала на Община Плевен в сграда “Гена Димитрова” (ул. „Димитър Константинов“ №2), както следва:

  • от 10:00 часа комисията ще изслушва кандидатите за съдебни заседатели за Районен съд – Плевен;
  • от 13:30 часа комисията ще изслушва кандидатите за съдебни заседатели за Окръжен съд – Плевен.

Не по-късно от три работни дни преди изслушването, юридически лица с нестопанска цел за извършване на общественополезна дейност, могат да представят на Общински съвет – Плевен, становища за кандидатите, включващи и въпроси, които да им бъдат поставяни. Анонимни становища и сигнали няма да се разглеждат.

Подобни новини

Back to top button