БизнесЗабавленияОбществоСветски новини

Фестивал на пълнената чушка ще се проведе за четвърти път в град Левски

Община Левски и НЧ „Георги Парцалев – 1901“ организират поредното, четвърто издание на НФ „ПЪЛНЕНАТА ЧУШКА –  НАЙ – ВКУСНАТА ЛЕВЧЕНСКА ТРАДИЦИЯ” на 26  август/събота/.

Подготовката за кулинарното събитие и възможността българските производители да представят български храни и продукти на фермерски пазар е в ход. Всички любители на кулинарното изкуство и всички, които обичат да се забавляват, ще имат отново прекрасната възможност да участват в кулинарен конкурс и  забавни състезания с музика и танци, да дегустират и да се веселят.

Целта е да се съхрани и популяризира българската кулинарна традиция, в която пълнената чушка присъства на всички събори, панаири и празници в региона и се даде възможност на  производителите на традиционни и нетрадиционни храни и продукти да представят изделията си на национален фестивал.

Председател на журито отново ще бъде известният български кулинар Иван Звездев, с демонстрация на рецепта за „Мързелива пълнена чушка“.

Сроковете за записване на участниците вече текат. В  парковата зона до сградата на Община Левски на 26 август от 9.30 ч. участниците ще могат да покажат своето кулинарно майсторство, оригиналност и традиции в три състезателни категории: Пазители на традицията, Кулинарно вдъхновение и Шарено бурканче.

Тематични бижута, изработени от майстор ювелир, са наградите осигурени от Община Левски за първо, второ и трето място във всяка от категориите.

Всички любители на домашно приготвените вкусотии могат да участват. Ако желаете да участвате в конкурса, изпратете своята заявка на  електронен адрес:  [email protected] до 16 август.

За разпределяне на търговската площ е необходимо заявките за участие във Фермерския пазарда се изпратят до 18 август на електронен адрес [email protected]

Подробна информация, заявка за участие  и телефони за контакти са публикувани в сайта на община Левски.

Подобни новини

Back to top button