ОбществоПраво

Утре е изслушването на кандидатите за съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

На основание Закона за съдебната власт, Временната комисия за избор на съдебни заседатели при Окръжен съд – Плевен и Районен съд – Плевен, ще проведе изслушване на кандидатите за съдебни заседатели тази седмица. Изслушването и по двете процедури е на 17 август /четвъртък/ в Конферентната зала на Община Плевен в сграда “Гена Димитрова” (ул. „Димитър Константинов“ №2), както следва:

  • От 10:00 часа комисията ще изслушва кандидатите за съдебни заседатели за Районен съд – Плевен. Допуснатите до изслушване кандидати са общо 35 /обявените места по процедурата са 99/.;
  • От 13:30 часа комисията ще изслушва кандидатите за съдебни заседатели за Окръжен съд – Плевен. Допуснатите до изслушване кандидати за Окръжен съд – Плевен са 28 /обявените места по процедурата са 75/.

На основание чл.68, ал.5 от Закона за съдебната власт списъците на допуснатите до участие кандидати, заедно с техните мотивационни писма и автобиографии, са публикувани на интернет страницата на Общински съвет – Плевен.

Общинските съветници, избрани в състава на временната комисия, са: Владислав Монов – председател, Бойко Тодоров – заместник – председател, Мария Монова – секретар, членове – Цветелин Горанов, Васил Петков, Свилен Атанасов, Валентина Вълчанова.

Подобни новини

Back to top button