Здраве

АГ специалист с европейска експертиза се присъединява към екипа на „Мама и аз“

Акушер-гинеколог с богат опит, сертифициран и обучен в Германия, става част от екипа на Клиниката за майчино и детско здраве „Мама и аз“, Плевен. Д-р Борислав Стаменов е най-новото попълнение на Отделението по гинекология, което е под ръководството на д-р Александър Любенов, д.м.

Д-р Борислав Стаменов е роден в гр. Русе. Завършва Медицински университет Пловдив, след което работи като акушер-гинеколог последователно в болниците в Бяла и Русе. През 2008 г. придобива специалност по акушерство и гинекология, през 2010 г. е с призната специалност и в Германия. В продължение на 8 години д-р Стаменов е старши ординатор в клиниките по акушерство и гинекология в болниците в Залцкотен (Северен Рейн-Вестфалия), Бухен и Фройденщат (Баден-Вюртемберг) и Швайнфурт (Бавария). Професионалните му интереси и квалификации са в областта на минимално-инвазивната хирургия, ултразвуковата диагностика, акушерството, перинатологията и урогинекологията.

„Избрах за по-нататъшната си професионална реализация „Мама и аз“ – част от високотехнологичния болничен комплекс „Сърце и мозък“, заради отличните отзиви, които се потвърждават напълно. Болницата е направена по западен образец и по нищо не се отличава от западногерманските болници – перфектна организация на работата и управлението, отлично подготвени екипи и спокойна работна атмосфера. Залага се на млади, кадърни, мотивирани и амбициозни медицински кадри. Болницата е отлична възможност за професионално развитие за всеки трудолюбив млад лекар“, сподели впечатленията си д-р Стаменов.

„За нас е привилегия да посрещнем в екипа ни специалист с толкова богат опит, който може да допринесе с нови знания и умения“, заяви д-р Александър Любенов. Той подчерта важността на това „Сърце и мозък“ да привлича кадри от най-високо ниво, с европейска експертиза и безупречна професионална биография. Заедно добавяме важен елемент в арсенала ни от компетенции, а именно недостатъчно развитите в България подспециалности като урогинекологията и уродинамичните изследвания, които вече надграждаме интензивно. С радост мога да кажа, че по този начин гинекологичното отделение в „Мама и аз“ е единственото в България с толкова висока и комплексна експертиза“.

Подобни новини

Back to top button