БизнесОбществоТуризъм

В Плевен ще се проведе първа среща на туристическите центрове у нас

Плевен ще бъде домакин на първата Национална работна среща на сертифицираните туристически центрове в страната, които са общо 17 на брой. Инициатор и организатор на събитието е Община Плевен със съдействието на Министерството на туризма. Срещата ще се проведе на 2 септември в сградата на Общинската администрация. Тя е част от програмата на първото издание на Винарското изложение „Сторгозия”, което отваря врати от 1 до 3 септември в двора на Регионалния исторически музей – Плевен.

Темата на срещата е „Добри практики и проблеми в работата на сертифицираните туристически центрове“. За участие са поканени представители на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти, директори на музеи, галерии, представители на ресторантьорския и хотелиерски бизнес. Заедно с представителите на туристическите центрове те ще обсъдят най-важните аспекти в работата си, перспективите, добри идеи и възможности за ефективно сътрудничество.

В програмата на срещата е включено посещение на Винарско изложение „Сторгозия” и презентация на новия културен продукт на Община Плевен – Спектакъл ревю на национални костюми с участието на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” – Плевен.

Културният продукт е създаден на базата на най-голямата етнографска сбирка от национални костюми в страната, която е притежание на фонда на Регионалния исторически музей – Плевен. Спектакълът е дело на  историци и професионални артисти и представя костюми от 6-те етнографски области на  България. Той е с времетраене до 60 минути и има за цел да покаже богатството от шевици, багри и стил на българския национален костюм. Идеята е културният продукт да се представя пред туристически групи по предварителна заявка.

Подобни новини

Back to top button