Право

Задържаха мъжа, пребил партньорката си с лопата и летва

На 16.08.2023г. в 01 РУ Плевен е получен сигнал от жена, на 20-годишна възраст, която заявила, че в домът ѝ в гр. Пордим, обл. Плевен, мъжът, с когото живее на семейни начала, ѝ е нанесъл побой посредством метална лопата и дървена летва.

По случая незабавно са предприети следствени действия и е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура-Плевен.

В хода на разследването е разпитана пострадалата жена, същата е освидетелствана в КСМД Плевен, назначена е съдебно-медицинска експертиза, разпитани са свидетели.

Предприети са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на сочения за извършител – А.М., на 24 години. Извършени са претърсвания на адреси с цел издирване на лицето. Същият не е намерен, установено е, че се укрива, поради което е обявен за общодържавно издирване.

На 18.08.2023 г. А.М. е открит от органите на МВР. Същият е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 131, ал. 1, т.5а вр. чл. 130, ал. 1 от НК и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Плевен.

Предстои внасяне на искане в Районен съд-Плевен за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Плевен.

Подобни новини

Back to top button