ЗдравеОбщество

Медицински университет – Плевен ще бъде домакин на VIII Национален конгрес за млади гастроентеролози

За първи път Медицински университет – Плевен е домакин на VIII Национален конгрес за млади гастроентеролози. Събитието ще се проведе в периода 29 септември – 1 октомври 2023 г. в Телекомуникационния Ендоскопски Център.

Поради засиления интерес, срокът за ригистрация на активни участници е удължен до 27.08.2023 г., а за пасивни – до 06.09.2023 г. Научният форум е подходящ за специализанти, лекари, докторанти, фармацевти и студенти по медицина и фармация под 40 години, които имат интерес към гастроинтестиналните заболявания. Активното и пасивно участие за студенти, специализанти, специалисти и докторанти е безплатно.

Председателят на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България д-р Зорница Горчева споделя за събитието: „Научният форум има за цел да събере на едно място млади гастроентеролози от цялата страна, както и млади лекари от различни клинични специалности. Ще бъдат представени научни разработки, собствени клинични случаи, както и актуални проучвания и подходи в лечението на заболяванията на гастроинтестиналния тракт, интервенционалната гастроентерология и хепатология.“

Участието в практическите сесии с ментори – изявени гастроентеролози от водещи центрове в България – се заявява и заплаща на място:

– Абдоминална ехография/ Виртуален тренажор – за студенти

– Полипектомия на биологични тъкани (стомах) – за специализанти и лекари. Специален гост на откриването на събитието е проф. Красимир Антонов, председател на Българското дружество по гастроентерология. Традиционно форумът ще стартира със сесия „Гастроентеролози и приятели“, която дава възможност за представяне на мултидисциплинарния подход в грижата за пациента от страна на различни медицински специалисти – хирурзи, онколози, уролози, радиолози, дерматолози, кардиолози и други.

Подобни новини

Back to top button