ЕкологияКлиматОбразованиеПрирода

„Климатична фреска“ влиза в класните стаи в Плевен, София и Кърджали

Проектите „Климатична наука в класната стая” и „Симулатор-стимулатор“ са сред четиринадесетте финалисти в осмото издание на Vivacom Регионален грант. Чрез игри и онлайн симулатор екипите на двете организации ще обучат над 350 ученици между 8 и 12 клас в София, Плевен, Кърджали и Варна по темата за климатичните промени.

Сдружение „Горичка“ ще привлече вниманието на учениците с „Климатична наука в класната стая”. За целта екипът на организацията ще обучи над 50 учители да работят с иновативния инструмент – „Климатична фреска“, който се стремят да интегрират в учебните програми в училища в София, Кърджали и Плевен. Така климатичното образование ще влезе в класната стая на ученици от трите града от есента.

„Климатична фреска“ е образователна настолна игра, чрез която ще запознаем учениците с факторите, променящи климата, по леснодостъпен и забавен начин. Тя е с продължителност близо 3 часа, от които 1 час сме отделили за дискусии на конкретни действия насочени към проблемите с климата. В рамките на проекта повече от 150 ученици ще преминат през извънкласни работилници по „Климатична фреска“ и ще бъдат обучени за ключовите фактори, които имат отражение върху климата. За нас това е само началото, но вярваме, че ще успеем да запалим искрата в децата“, коментира Гергана Берова от Сдружение „Горичка“.

Подобни новини

Back to top button