ОбществоПолицияСтраната

Фалшиви парфюми и дрехи задържаха в ТД Митница Русе

Общо 9670 парфюма и текстилни изделия задържаха митническите служители на ТД Митница Русе в рамките на денонощие. Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост, са открити при проверки на два отделни товарни автомобила, излизащи от страната през Дунав мост – Русе и през Ферибот Оряхово.
При един от случаите на 26.08.2023 г. е спрян товарен автомобил, излизащ от страната през ГКПП Ферибот Оряхово. Водачът – български гражданин, превозвал групажна стока от България за Западна Европа. По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират превозното средство за проверка, която се извършва в халето на Митническо бюро Видин. След пролъчване на камиона с рентгенова апаратура и последвалия физически контрол митническите инспектори насочват вниманието си към кашони без надписи, където вместо описаната в документите стока – четири палета с козметика от България за Полша, са открити 5346 парфюма и тоалетни води с лога на известни търговски марки.
При друга проверка в района на Дунав мост – Русе са задържани 4324 текстилни изделия със словни и фигуративни изображения на известни марки. Артикулите са установени на 25.08.2023 г. при щателна митническа проверка на товарен автомобил, превозващ стока – текстилни изделия и платове от Турция през България за Западна Европа. Митнически инспектори от ТД Митница Русе откриват между декларирната стока 1620 мъжки боксерки, 1584 чорапи, 970 спортни долнища, както и 150 спортни раници, носещи обозначения на известни марки.
Във връзка с разпоредбите на Регламент (ЕС) 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета стоките са задържани. Работата по случаите продължава с уведомяване на притежателите на търговските марки.

Подобни новини

Back to top button