Полиция

Спортни гащета, тениски, детски комплекти, суичъри и блузки, имитиращи марки, иззеха при акция в Червен бряг

Служители от сектор „Противодействие на икономическата полиция“ при ОДМВР – Плевен и техни колеги от РУ Червен бряг са иззели голямо количество стоки, имитиращи известни търговски марки
Спецакцията е проведена в следобедните часове на 2 септември 2023 година. Целта е предотвратяване, пресичане, разкриване и документиране на закононарушения, насочени срещу трафика на нелегални стоки и разпространението на фалшиви и контрабандни стоки в регионален мащаб. Проверени са търговски щандове на импровизиран пазар в град Червен бряг. В хода на действията, реализирани от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен и полицаи от районното управление в града, са иззети спортни стоки, носещи запазени търговски марки, които се предлагат за продажба, без съгласието на притежателя на изключителното право – престъпление по чл.172 „б“ от НК. От четири търгтовски маси са конфискувани 515 различни артикули – спортни къси гащета, тениски и клинове, анцузи, детски комплекти, суичъри и блузки с популярни марки. Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, назначаване на експертизи при взаимодействие с Районната прокуратура в Плевен. Образувани са досъдебни производства за престъпления по чл. 172 „б“ от НК.
Честа практика е недобросъвестни търговци да внасят на територията на страната и ЕС нискокачествени или стоки със съмнително качество и характеристики. С цел бързата им продажба потребителите биват въвеждани в заблуждение от поставените върху тях изображения, копиращи или имитиращи логата на известни и надеждни марки и производители. Много подобни стоки са със занижено качество, характеристики или дълготрайност при употребата – предупреждават разследващи.

Снимката е илюстративна

Подобни новини

Back to top button