In MemoriamИзкуство

Изместват за утре първия концерт от джаз феста заради Деня на национален тряур

От Община Плевен обявиха, че в израз на почит към загиналите в Царево при наводненията по Южното Черноморие официалното откриване на Есенния джаз фест Плевен’2023 няма да се състои тази вечер. Поднасяме съболезнования на техните близки, добавят от Общината.

Джазът е стил, който докосва сърцето. И му помага да надмогне болката в дни като днешния.

Тук, в Плевен, специално за Есенния джаз фест пристигнаха изпълнители от цял свят. Тяхната изява на плевенска сцена в следващите вечери ще е и в памет на загубилите живота си наши сънародници, отбелязват от местната администрация.

На 9 септември 2023 г., събота, от 19.00 ч. Петър  Салчев ще представи своя проект „Life lines“ заедно с Костас Магинас (китари), Росен Захариев (тромпет и перкусии) и Адам Сиагас (електро амбиенс). След това в 20.00 часа програмата продължава по предварителния сценарий с квартет Дюпа&Корназов и от 21.00 ч. с „Pop@Rock Meet,s Jaazz“.

На 10 септември от 20.00 часа на сцената в парка на Регионален исторически музей ще се качат трио „Класика и джаз“, от 21.00 „All Star Big Bend“ и от 22.00 ч. е „Завръщане“ – Romaneno Project.

Концертът „Love Songs Vol“ на Васил Петров (вокал), Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас) и Кристиан Желев (ударни) ще е на 11 септември 2023 г., понеделник, от 20.00 ч.

Всички концерти са със свободен вход.  

Подобни новини

Back to top button