ОбществоПолиция

Пожари в магазин, офцеферма и царевичен блок гасиха пожарникари

По неустановени причини е възникнал пожар в магазин в село Крушовица. Сигнал за инцидента е постъпил на 8 септември в 17:28 часа.  Изгорели са стока, оборудване, касов апарат и дограма. В пожарогасенето са участвали служители от У ПБЗН – Сторгозия с един автомобил. Нанесените материални щети са в процес на установяване.     

Небрежност при боравене с отрит огън е причина за пожар в овцеферма  в стопански двор в село Любеново. Изгоряла е покривна конструкция 1200 кв. метра. Сигналът е постъпил на 10 септември в 21:49 часа в РС ПБЗН – Никопол. Бързата намеса на огнеборците с два автомобила е спасила 300 животни и сгради в близост.
  
Царевичен блок в землището на село Староселци се е запалил на 10 септември. Сигнал за инцидента е постъпил в 14:50 часа. Изгорели са 300 дка посеви. В пожарогасенето са се включили екип на районната пожарна служба в Кнежа и  земеделски производители с земеделска техника. Спасени са 700 дка от царевичния блок. Причината за произшествието е небрежност при боравене с открит огън.

Подобни новини

Back to top button