ОбществоПолиция

От бюлетина на ОД на МВР: Пожари

По неустановени причини е възникнал пожар в стопанска постройка в град Славяново. Сигнал за инцидента е постъпил на 16 септември в 15:58 часа. Изгорели са мебели и 40 кв. метра покривна конструкция. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН – Плевен с един автомобил.   

В 19:49 часа на 16 септември се е запалил лек автомобил „Фолксваген“ в Червен бряг. Късо съединение е причинило огъня, който е унищожил двигателното отделение.  Пламъците са локализирани и потушени от служители на РС ПБЗН – Червен Бряг. Бързата намеса на огнеборците е спасила автомобила.

На 17 септември в 12:17 часа е съобщено за възникнал пожар в къща в Плевен. Пристигналият екип на РС ПБЗН – Плевен е загасил огъня. Изгорели са токоизправител, акумулатор, домашно имущество /дрехи, малоценни уреди, хранителни продукти/ и са опушени стени 10 кв.м. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение в ел. токоизправител при зареждане на акумулатор.
На 17 септември в 12:04 часа в РС ПБЗН – Левски е съобщено за инцидент с  газова бутилка в стая на жилище на първия етаж в град Левски. Пожарът е без материални загуби.

За периода от 15 септември до 18 септември екипи на районите служби в областта са загасили горящи сухи треви, отпадъци и стърнища в землищата на Плевен, в местността „Бала баир“ и в парк „Кайлъка“, на околовръстен път и на главен път Е 831 след село Обнова и край село Козар Белене, на улица „Плевенска Епопея“ в областния град, край град Искър в местността „Пукалица“, на старото сметище на Долна Митрополия, в землищата на селата Биволаре, Крушовене и Ореховица, в град Долна Митрополия на улица „Хаджи Димитър“, както и в село Писарово на улица „Георги Димитров“. Пожарите са без материални загуби.

Подобни новини

Back to top button