АрмияОбщество

Министър Тагарев ще открие във ВВВУ първото лицензирано хеликоптерно летище за обучение на курсанти

В Деня на независимостта на България – 22 септември, ВВВУ „Георги Бенковски“ обявява Ден на отворени врати. В празничния ден министърът на отбраната Тодор Тагарев е поканен да открие първото лицензирано хеликоптерно летище за обучение на курсанти за нуждите на ВВС, ВМС, МВР и оперативна база за спешна медицинска помощ по въздуха – HEMS.

На церемонията ще присъстват представители на институции и ведомства, с отношение към повишаване качеството на учебния процес и дейността по HEMS.

На хеликоптерното летище ще кацнат вертолет Bell-206 от 24-а Авиационна база-Крумово – ВВС, вертолет AS 565MB PANTHER от Морска вертолетна Авиобаза „Чайка“ – ВМС и вертолет AGUSTA от структурата на МВР, Главна дирекция „Гранична полиция“.

С вертолет PANTHER ще наблюдаваме демонстрация на транспортиране на пострадал.

Хеликоптерното летище ще бъде осветено от свещеници от плевенските храмове.

Осем курсанти от специализация „Летец-пилот“ – трети курс ще получат бреветите си за завършен първи авиационен стаж през 2023 г.

За поредна година от летище Долна Митрополия ще бъде даден старта на самолети от леката авиация, участващи в Шестата национална въздушна обиколка на България. Организатори на обиколката са фондация „Български военновъздушни сили“ и нейните партньори. Очаква се над десет самолета да се включат в обиколката.

Началото на събитията в празничния ден е от 10,30 часа пред Техническата база за ремонт в района на ВВВУ „Георги Бенковски“.

Подобни новини

Back to top button