ОбществоПолиция

Не минава ден без пияни и надрусани зад волана

На 18 септември на път Плевен – Ловеч е проверен автомобил „Фолксваген“, управляван от 34-годишна. Алкотестът ѝ е показал над 1.2 промила алкохолна концентрация в издишания въздух. На водачката е издаден талон за медицинско изследване и нарушителката е дала проби за изследване. Задържана е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

Бързо производство е образувано в РУ – Долни Дъбник за управление на автомобил след употреба на алкохол. В 02:46 часа вчера в град Искър е бил проверен 50-годишен, който се придвижвал с „Мерцедес“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължава разследващ полицай.

На 18 септември около 11 часа в село Еница е спрян лек автомобил „БМВ“, управляван от 19-годишен. Наркотестът на младежа е отчел положителна проба за употреба на канабис. Издаден е талон за взимане на кръвна проба. Водачът е приел показанията на уреда и е отказал да даде кръв във ФСМП – Кнежа за лабораторен анализ. При извършена проверка са намерени три станиолови свивки с неправилна форма, съдържащи суха растителна маса. Извършен е оглед на автомобила. До трафопост в Червен бряг са установени още 14 свивки със суха растителна маса. По информация на 19-годишния съдържанието е канабис за лична употреба. Задържан е за срок до 24 часа. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Образувано е бързо производство и е сезирана РП – Плевен. Работата по случая продължава.

Подобни новини

Back to top button