ОбществоПраво

Отложиха делото за убийството в Еница от миналото лято

За 18.09.2023 година, бе насрочено за разглеждане от състав на Плевенски окръжен съд, наказателно дело №400/2023 година, което е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, за убийство в село Еница, на 44-годишен баща на две деца, вследствие направена забележка в заведение на две лица, за неприлично поведение.

Обвиняемите са братя от ромски произход с инициали И.Р.А и А.Р.А., които са обвинени в това, че:

На 26.07.2022 година, умъртвили Валери П.Р. от село Еница, чрез нанасяне на множество удари с нож в тялото, засягайки жизненоважни органи – деяние извършено с особена жестокост. Престъплението е по чл.116, ал.1, т.6, вр. чл.115, вр. чл.20, ал.2 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

В насроченото за днес съдебно заседание не се е явил член от състава на съда, поради уважителни причини – заболяване. По делото е открито съдебното следствие и е налице принципът за неизменност на съдебния състав разглеждащ делото. На този етап от производството този член от състава не може да бъде заменен. Това налага отлагане на делото. Следващото съдебно заседание е насрочено за 25.10.2023 година.

Подобни новини

Back to top button