Право

Нова присъда в Плевен с отнемане на автомобил след шофиране пиян и дрогиран

По обвинение на Районна прокуратура- Плевен е осъден С.В., на 23 години, за извършени две престъпления по чл. 343б, ал. 1 от НК – управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта и по чл. 343б, ал. 3 от НК – управление след употреба на наркотични вещества (кокаин).

На същия е наложено наказание от осем месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване на осн. чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с три години изпитателен срок, лишен е от право да управлява МПС за срок от една година и следва да заплати глоба в размер на 190 лева. 

С определение Районен съд-Плевен е отнел в полза на държавата управляваното моторното превозно средство – лек автомобил „Сеат Леон“, което е собственост на водача.

В хода на разследването е извършена съдебно-оценителна експертиза, която е установила, че стойността на отнетото МПС, към датата на деянието, е 20 449 лева.

Делото е приключено като бързо производство, в рамките на седем дни.

С определение на Районен съд-Плевен от 18.09.2023 г., с което е одобрено постигнато споразумение,  С.В. е признат за виновен по двете обвинения, реализирани на 06.09.2023 г., в гр. Долни Дъбник, обл. Плевен.

Одобреното от съда споразумение за решаване на делото има последиците на влязла в сила присъда.

Определението на съда, с което е отнето превозното средство, подлежи на частна жалба и частен протест.

Подобни новини

Back to top button